Απολαύστε καθαρό και ακατέργαστο μέλι που συλλέχθηκε από αυτοφυή φυτά και δένδρα της Ελληνικής φύσης. Κατά την διαδικασία εξαγωγής και συσκευασίας δεν εφαρμόζεται θέρμανση και κατά συνέπεια παραμένουν ανέπαφα όλα τα πολύτιμα συστατικά του όπως ένζυμα, μεταλλικές ουσίες, κόκκοι γύρης, ζάχαρα κτλ. Η περιεκτικότητα του σε νερό είναι κάτω από 17% και έτσι το μέλι μπορεί να διατηρηθεί για πολλά χρόνια ανέπαφο σε δροσερό ξηρό και σκοτεινό μέρος. Η κρυστάλλωση είναι φυσική ιδιότητα του μελιού και δεν προκαλεί καμία αλλαγή, τόσο στη βιολογική όσο και στη θρεπτική αξία του.Ο χρόνος που θα συμβεί εξαρτάται από την αναλογία των φυσικών ζαχάρων που περιέχει το κάθε μέλι. Μπορούμε να το επαναφέρουμε στην υγρή του μορφή κρατώντας ανέπαφα όλα τα χαρακτηριστικά του αν το θερμάνουμε σε μπεν μαρί με θερμοκρασία νερού 40 έως 45 βαθμούς. Για οτιδήποτε πληροφορίες θέλετε στα τηλέφωνα 2310 763951 & 6974 32 18 15 .

23 Νοε 2009

Έγινε η επιστροφή από την σουσούρα


Έγινε η επιστροφή από την σουσούρα διότι άρχισαν να κόβονται οι μέλισσες και στην πρώτη επιθεώρηση τα έσφιξα στα έξι με εφτά τελάρα βρήκα και ένα ορφανό με βασιλοκέλια τα οποία χάλασα και το έκανα συνένωση με διπλανό του .
Τα μελίσσια είναι βαριά και έχουν γύρη . Πιστεύω ότι θα ξεχειμωνιάσουν χωρίς προβλήματα και απώλειες.

4 σχόλια:

  1. Ανέστη ευχαριστώ , όλοι μας να πάμε καλά, και τα μελισσάκια μας και εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντε και καλό χειμώνα και ξεχειμώνιασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εγώ τα πήγα φέτος για πρώτη φορά στα ρείκια. Πήγα στο Μπαμπαλιό Αιτωλοακαρνανίας, αλλά παρόλο που ο τόπος είχε κοκκινίσει από τα ρείκια, δεν έδωσαν σχεδόν καθόλου λόγω βροχών.

    Τα πιό δυνατά πεινούσαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή