Απολαύστε καθαρό και ακατέργαστο μέλι που συλλέχθηκε από αυτοφυή φυτά και δένδρα της Ελληνικής φύσης. Κατά την διαδικασία εξαγωγής και συσκευασίας δεν εφαρμόζεται θέρμανση και κατά συνέπεια παραμένουν ανέπαφα όλα τα πολύτιμα συστατικά του όπως ένζυμα, μεταλλικές ουσίες, κόκκοι γύρης, ζάχαρα κτλ. Η περιεκτικότητα του σε νερό είναι κάτω από 17% και έτσι το μέλι μπορεί να διατηρηθεί για πολλά χρόνια ανέπαφο σε δροσερό ξηρό και σκοτεινό μέρος. Η κρυστάλλωση είναι φυσική ιδιότητα του μελιού και δεν προκαλεί καμία αλλαγή, τόσο στη βιολογική όσο και στη θρεπτική αξία του.Ο χρόνος που θα συμβεί εξαρτάται από την αναλογία των φυσικών ζαχάρων που περιέχει το κάθε μέλι. Μπορούμε να το επαναφέρουμε στην υγρή του μορφή κρατώντας ανέπαφα όλα τα χαρακτηριστικά του αν το θερμάνουμε σε μπεν μαρί με θερμοκρασία νερού 40 έως 45 βαθμούς. Για οτιδήποτε πληροφορίες θέλετε στα τηλέφωνα 2310 763951 & 6974 32 18 15 .

25 Νοε 2010

(επανάληψη λόγω εποχής ) ΚΑΤΑΨΥΞΗ για αποστείρωση

Νομίζω ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για την προστασία των κεριών μας . Αρκεί ένα παλιό ψυγείο ή ένας καταψύκτης που να παίρνει μέσα ολόκληρο το πάτωμα με δέκα κεριά και ησυχάζεις από τον πονοκέφαλο του κηρόσκορου
Μετά από 2 ώρες στην κατάψυξη τα άδεια τελάρα τοποθετήθηκαν σε ειδικές κλούβες με ψηλή σήτα για να προστατευτούν από τον κηρόσκορο . Πέντε χρόνια που ακολουθώ αυτόν τον τρόπο συντήρησης δεν είχα ποτέ ούτε μία χαλασμένη κηρήθρα την άνοιξη. Με τον αερισμό επίσης δεν υπάρχει φόβος να μουχλιάσουν από την υγρασία της κατάψυξης. Ακόμη και στα πατώματα που τα άφησα και ενδιάμεσα έβαλα εφημερίδα δεν είχα πρόβλημα από την υγρασία, αφού η εφημερίδα την τράβηξε










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου