Απολαύστε καθαρό και ακατέργαστο μέλι που συλλέχθηκε από αυτοφυή φυτά και δένδρα της Ελληνικής φύσης. Κατά την διαδικασία εξαγωγής και συσκευασίας δεν εφαρμόζεται θέρμανση και κατά συνέπεια παραμένουν ανέπαφα όλα τα πολύτιμα συστατικά του όπως ένζυμα, μεταλλικές ουσίες, κόκκοι γύρης, ζάχαρα κτλ. Η περιεκτικότητα του σε νερό είναι κάτω από 17% και έτσι το μέλι μπορεί να διατηρηθεί για πολλά χρόνια ανέπαφο σε δροσερό ξηρό και σκοτεινό μέρος. Η κρυστάλλωση είναι φυσική ιδιότητα του μελιού και δεν προκαλεί καμία αλλαγή, τόσο στη βιολογική όσο και στη θρεπτική αξία του.Ο χρόνος που θα συμβεί εξαρτάται από την αναλογία των φυσικών ζαχάρων που περιέχει το κάθε μέλι. Μπορούμε να το επαναφέρουμε στην υγρή του μορφή κρατώντας ανέπαφα όλα τα χαρακτηριστικά του αν το θερμάνουμε σε μπεν μαρί με θερμοκρασία νερού 40 έως 45 βαθμούς. Για οτιδήποτε πληροφορίες θέλετε στα τηλέφωνα 2310 763951 & 6974 32 18 15 .

14 Απρ 2011

συνεχίζουμε με το βάψιμο των κυψελών




Μετά το βράσιμο στο λινέλαιο συνεχίζουμε με το βάψιμο των κυψελών . Προτιμώ να βάφω με διαφορετικό τρόπο το πίσω από το μπροστά για να έχω επιλογή χρωμάτων στις αλλαγές θέσεων μεταξύ των όταν θέλω να αποσυμφορήσω ή να ενισχύσω κάποιο μελίσσι κάνοντας περιστροφή την κυψέλη.

7 σχόλια:

  1. Πάντα γεμάτες με δυνατά μελισσια Τάσο !!

    Ο ξαπλομένος θερμοσύφουνας με βάζει σε υποψίες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τάσο αυτόν πρόσεξα και εγώ.
    Μετά από λίγο όμως κατάλαβα ότι είναι για να στεγνώνουν γρήγορα οι βαμμένες κυψέλες.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑΣ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΝΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ.
    ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΨΩ ΜΕ ΤΗς Δουλειές ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΣΣΙΛΟΚΕΛΙΑ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣΑΚΙΑ ΣΤΟ ΟΡΘΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τασο ωραιο βαψιμο ειδικα το κιτρινο.
    Φιλε νασαι γερος να τις γεμισεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Άγιο φως της Ανάστασης ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας,Χρόνια Πολλά Χριστός Ανέστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τάσο γεια σου. Ονομάζομαι Γιώργος Κωνσταντινίδης και μου άρεσε πολύ η ιδέα σου να βάφεις διαφορετικό χρώμα την κυψέλη όχι μόνο μπροστά αλλά και πίσω. Μπράβο. Θα μου επιτρέψεις να σου κλέψω την ιδέα σου και να το εφαρμόσω και εγώ, στις πρώτες μου κυψέλες σαν άπειρος νέος στον κλάδο που είμαι, μιας και τις ετοιμάζω σιγά σιγά αυτές τις μέρες. 
    Είχα σκεφτεί να κάνω τα πατώματα δίχρωμα ή και τρίχρωμα μόνο μπροστά αλλά η χρησιμοποίηση χρωμάτων και στην πίσω πλευρά βοηθά περισσότερο, σαν να έχεις διαθέσιμους δυο ορόφους και επιλέγεις ποιόν θα πάρεις, όταν γυρνάς τον όροφο 180ο ανάλογα μετά χρώματα του κάτω ορόφου ή ακόμα και των διπλανών κυψελών για τυχόν παραπλάνηση.
    Ευχαριστώ για την ιδέα και καλά μέλια για το 2013.

    ΑπάντησηΔιαγραφή