Απολαύστε καθαρό και ακατέργαστο μέλι που συλλέχθηκε από αυτοφυή φυτά και δένδρα της Ελληνικής φύσης. Κατά την διαδικασία εξαγωγής και συσκευασίας δεν εφαρμόζεται θέρμανση και κατά συνέπεια παραμένουν ανέπαφα όλα τα πολύτιμα συστατικά του όπως ένζυμα, μεταλλικές ουσίες, κόκκοι γύρης, ζάχαρα κτλ. Η περιεκτικότητα του σε νερό είναι κάτω από 17% και έτσι το μέλι μπορεί να διατηρηθεί για πολλά χρόνια ανέπαφο σε δροσερό ξηρό και σκοτεινό μέρος. Η κρυστάλλωση είναι φυσική ιδιότητα του μελιού και δεν προκαλεί καμία αλλαγή, τόσο στη βιολογική όσο και στη θρεπτική αξία του.Ο χρόνος που θα συμβεί εξαρτάται από την αναλογία των φυσικών ζαχάρων που περιέχει το κάθε μέλι. Μπορούμε να το επαναφέρουμε στην υγρή του μορφή κρατώντας ανέπαφα όλα τα χαρακτηριστικά του αν το θερμάνουμε σε μπεν μαρί με θερμοκρασία νερού 40 έως 45 βαθμούς. Για οτιδήποτε πληροφορίες θέλετε στα τηλέφωνα 2310 763951 & 6974 32 18 15 .

9 Απρ 2012

Ανοιξιάτικο Πεύκο


Επιτέλους ανάμεσα στην κακοκαιρία βρήκα και μια ηλιόλουστη μέρα να επισκεφτώ τα μελίσσια που έχω στο Κασσαδρινό. Πετούσαν πολύ καλά και έβαζαν Πεύκο και ρείκι που ευωδίαζε. Ο γόνος σε δύο πατώματα με έντεκα και δώδεκα πλαίσια συνολικά δεν άφηνε να περισσέψει μέλι. Οι μάνες όλες βρισκόταν στον επάνω όροφο.  Από γύρη διαφόρων χρωμάτων και άφθονη . Μετά από δέκα με δεκαπέντε μέρες θα τα γυρίσω πίσω για να τα κόψω στα δύο.

  Τα μελίσσια που έχω στη Νέα Γωνιά είναι σε ένα πάτωμα με τέσσερεις έως επτά γόνους. Μαζεύουν ανθόμελα από αγριόχορτα αλλά καμία σχέση με του Κασσανδρινού. Από γύρη δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Από σμηνουργία τρία μελίσσια από τα σαράντα στο Κασσαδρινό ξεκίνησαν, ενώ στην Νέα Γωνιά δύο από τα εβδομήντα.

Την Μ. Πέμπτη πιστεύω να ανεβαίνει το αυτοκίνητο από τις λάσπες για να πάω να κάνω Ντεμαρή και στα υπόλοιπα διότι διαφορετικά θα γεμίσει το Κασσαδρινό με σμάρια

Καλή δύναμη σε όλους μας γιατί τώρα αρχίζουν τα δύσκολα   

4 σχόλια:

  1. Καλά μέλια σου εύχομαι.Τη μέθοδο Ντεμαρή την εφαρμόζεις όπως αναφέρεται στα βιβλία ή έχεις κάνει κάποια παραλλαγή δικιά σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή