Απολαύστε καθαρό και ακατέργαστο μέλι που συλλέχθηκε από αυτοφυή φυτά και δένδρα της Ελληνικής φύσης. Κατά την διαδικασία εξαγωγής και συσκευασίας δεν εφαρμόζεται θέρμανση και κατά συνέπεια παραμένουν ανέπαφα όλα τα πολύτιμα συστατικά του όπως ένζυμα, μεταλλικές ουσίες, κόκκοι γύρης, ζάχαρα κτλ. Η περιεκτικότητα του σε νερό είναι κάτω από 17% και έτσι το μέλι μπορεί να διατηρηθεί για πολλά χρόνια ανέπαφο σε δροσερό ξηρό και σκοτεινό μέρος. Η κρυστάλλωση είναι φυσική ιδιότητα του μελιού και δεν προκαλεί καμία αλλαγή, τόσο στη βιολογική όσο και στη θρεπτική αξία του.Ο χρόνος που θα συμβεί εξαρτάται από την αναλογία των φυσικών ζαχάρων που περιέχει το κάθε μέλι. Μπορούμε να το επαναφέρουμε στην υγρή του μορφή κρατώντας ανέπαφα όλα τα χαρακτηριστικά του αν το θερμάνουμε σε μπεν μαρί με θερμοκρασία νερού 40 έως 45 βαθμούς. Για οτιδήποτε πληροφορίες θέλετε στα τηλέφωνα 2310 763951 & 6974 32 18 15 .

20 Σεπ 2012

Παγίδευση κυψελών με GPS TRACKER


Μετά από ένα μήνα δοκιμών μπορώ να πω ότι αξίζει να βάλει κάποιος μερικά GPS μέσα στα μελίσσια του και να τα ελέγχει από το σπίτι του κάθε πρωί αν είναι στην θέση τους.

Το GPS με την δική  του μπαταρία λειτούργει περίπου 48 ώρες. Εγώ τοποθέτησα μπαταρία συναγερμού 7,2 ΑΗ και σε 30 μέρες που την άλλαξα ακόμη ήταν στα 11,8 volt  που σημαίνει ότι κρατούσε κι άλλο .
 (εδω για το GPS)
http://viewitem.eim.ebay.gr/GPSGSMGPRS-Car-Vehicle-Tracker-TK102--Hardwired-Car-Charger-original-box/120811005069/item
Έχω βάλει μία κάρτα Q-wind που δίνει 300 μηνύματα με 1 ευρώ το μήνα και κάνοντας μια αναπάντητη με wind μου στέλνει τις συντεταγμένες που βρίσκεται και έτσι αν κάποιος πάρει κάποια μελίσσια και πάρει και μια κυψέλη με αυτό, το πρωί θα δω την νέα θέση που θα τα έχει πάει.

Έχει και μια λειτουργία που σου στέλνει μήνυμα όταν μετακινηθεί αλλά δεν την δοκίμασα ακόμη. Στην επόμενη μεταφορά θα δω αν θα με καλέσει μόνο του την ώρα που θα ξεκινήσω με το αυτοκίνητο.

Το Κόστος μου βγήκε 45 ευρώ το GPS + 30 ευρώ οι 2 μπαταρίες (για αλλαγή στον μήνα) + 10 ευρώ η κάρτα της Q-wind  = 85 ευρώ το ένα επί 4 = 340 ευρώ για τέσσερεις κυψέλες.

Τώρα θέλει να φτιάξω ξύλινες θήκες για να βάλω μέσα τα εξαρτήματα.

Να πω ότι η κυψέλη που θα φιλόξενη την συσκευή θα χάσει δυο τελάρα και θα γίνει οχτάρα αλλά νομίζω ότι όταν πάρει τον όροφο δεν υπάρχει πρόβλημα.   
 Χρησιμοποίησα δύο χαλασμένα τελάρα που τα καρφωσα μεταξύ τους και μισοχτισμένα από πάνω
 θα μπορούσε να μπούν δύο μίσα τελάρα από πάνω  και να τα δουλευουν οι μέλισσες
Δέκτες δικες σας ιδέες προς βελτίωση

29 σχόλια:

  1. ΙΣΩΣ ΑΝ ΠΑΡΑΓΚΕΛΝΑΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΟΜΑΤΙΑ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ,ΝΑ ΜΠΟΡΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΑ ΤΟ 20 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΟΥ ΚΟΠΑΔΙΟΥ.ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΑΣΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΕΝΑ ΠΑΝΕΛΑΚΙ ΗΛΙΑΚΗΣ ΦΟΡΤΗΣΗΣ ΕΛΑΦΡΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ ΣΕ ΟΓΚΟ.ΠΑΝΤΩΣ ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΙΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μόνο ένα στην παραγελία γιατί αλλιώς έχει και τελωνείο

      Διαγραφή
    2. το ηλιακο πανελ θα φωναζει οτι εδω ειμαι.
      με την μπαταρια εχεις μεγαλη αυτονομία και δεν προδιδει.

      Διαγραφή
  2. Τασο καλημερα!Καλη δουλεια οντος! Το μεγεθος με προβληματιζει λιγακι. Εγω περιμενω καποια εξαρτηματα ακομη και θα σου στειλω e-mail με την δικη μου παραλαγη.
    Οσο για το ηλιακο πανελ που αναφερει ο Αντωνη, αυτος που θα παει να κλεψει δεν θα πονηρευτει με το πανελ?
    Δημητρης Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΠΑΝΕΛ ΞΑΧΑΣΤΕ ΤΑ ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΕΛ.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΤΑΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΠΛΕ .ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΑΣΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?ΤΑ ΕΝΟΧΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΡΙΝ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν είδα καποια ενόχληση στα μελίσσια. Ο γόνος ήταν ίδιος με τα αλλά.Τα μηχανακια τα έβαλα σε μέτρια μελισσια

      Διαγραφή
    2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΑΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΟΥ!
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

      Διαγραφή
  4. ωραιααααα...τωρα ξανακοπιαστε κλεφταραδες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. είσαι μεγάλος επιστήμονας......απλώς το κόστος έφτασε τις δύο κάμερες....τι λές,θα μιλήσουμε τηλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα. Στο κενό που έχει το καπάκι δεν μπαίνει το σετάκι καλύτερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χωράει η μπαταρία αλλά θα είναι και ορατό, ενώ στα τελαρα θα πρέπει να τα βγάλει για να το δει

      Διαγραφή
  7. Αποκλεισμός είναι μεγάλη ... πάντα παρακολουθεί.
    https://www.facebook.com/groups/Arici07/

    http://arc07.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πηρα και εγω ενα τετοιο απο ebay αλλα μαλλον ειναι μαιμου.Δεν μου στελνει τις συντεταγμενες πισω.
    Το δικο σου δουλευει κανονικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. balte panel se ena dentro me to gps balte asyrmates pagides synagermoy kradasmikes 15 eyro to komati se oles ths kypseles

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δωσε μου καποιο λινκ για να δω αυτες τις ασυρματες παγίδες . Ευχαριστώ

      Διαγραφή
  10. proipothesh na eiste konta sto melisokomio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δοκιμασες την λειτουργια με την μετακινηση?Σου στελνει τιποτα οταν το μετακινησεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι τα δοκίμασα. Οταν η κυψέλη που ειχε το gps ηταν στις απο πάνω σειρές έστειλε μετά απο ένα χιλιομετρο . Όταν ήταν βαθια στην καρότσα έστειλε όταν ξεφορτωνα και αποκαλυφθηκε . Μου έχει στείλει μια φορα και λάθος ειδοποιηση μάλλον απο κακή ληψη της στιγμής των δορυφορων και σε αμεσως ερωτηση από μένα το διορθωσε και μου εδωσε την κανονική της θέση.

      Διαγραφή
  12. Πολυ καλη η αναρτηση σου. Το μονο που με φοβιζει ειναι μην επηρεαζονται οι μελισσες απο την ακτινοβολια που εκπεμπουν οι δεκτες gps. Βεβαια απο το να σου συκωσει ο κλεφτης ολοκληρο το μελισσοκομειο καλυτερο αυτο. Θα το δοκιμασω σιγουρα πειραματικα σε ενα μελισσακι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΤΑΥΡΟΣ
    Τασο θα μπορουσες να μου πεις πως πετυχες την μεγαλητερη αυτονομια στο gps με την μπαταρια του συναγερμου,αφου η μπαταρια τις συσκευης ειναι 3,7 volt και η μπαταρια του συναγερμου 12 volt πως εριξες τα 12 σε 3,7?με μια αντιστασουλα καταλληλης ωμικοτητας?θα ηθελα να μου πεις με λεπτομερεια αν μπορεις γιατι με ενδιαφερει αμεσα...
    και παλι μπραβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταύρο αν δεις στην πρώτη φωτογραφία που δείχνει το gps έχει ένα καλωδιο με ένα κουτακι. Αυτό ειναι ο μετατροπέας απο 12 σε 3.7. Στην διευθηνση που έχω για παραγγελία εχει και το μετατροπέα. Αν ψαξεις αλλού μπορει να το έχει σκέτο ή με αλλο αξεσουαρ. Η τιμή σκέτο ειναι 38 ευρώ και το κουτακι 7 ευρω στο περίπου. Αν αγοράσουμε και δυο μπαταρίες για να έχουμε εναλαξ θελουμε ακόμη 30 ευρω. Αυτονομία 25 μερες. Εγώ μετά απο 8 μήνες που τα έχω λέω οτι πρέπει να είναι καλλυτερη η λύση που έχει ο Ιχνηλάτης στο μπλοκ του σχετικα απο κάποιον στην Αθήνα που είναι λίγο ακριβότερο (100 ευρω αντι 75)από τη δικια μου κατασκευή αλλά έχει πολυ μικρό όγκο και δεν πιάνει χώρο απο δύο τελλαρα , δεν έχει βάρος, λέει οτι έχει αυτονομία 5 μήνες και είναι πολυ λεπτό που χωράει ακόμη και στο παινό ξύλο αν το σκάψεις 7 χιλιοστα. Η διαφορά ειναι οτι δεν μπόρεις να το ρωτάς οτι στιγμή θελεις αλλά μόνο όταν το κουνήσει κάπιος και ενεργοποιηθει σου στέλνει sos και έχει για 5 μέρες μετά να σου δινει συντετεγμένες για να το βρείς. Εγώ προσωπικά το επόμενο που θα πάρω θα είναι αυτό για να το δοκιμάσω και μετά θα στείλω αυτά που έχω να μου τα τροποποιήσει αφού είναι η ίδια συσκευή αλλά με ηλεκτρονικές μετατροπες. Αν θέλεις να μερωτησεις μην διστάσεις.

      Διαγραφή
  14. Σταυρος
    Τασο ευχαριστω για την αμεση και κατατοπιστικη απαντηση.θα παραγγειλω το gps που εχεις και θα κανω εφαρμογη μιας ιδεας που εχω στο μυαλο μου και που αφορα την αλλαγη του μεγεθους τις μπαταριας που εσυ χρησιμοποιείς,με απλες επαναφορτιζομενες ΑΑΑ Ni-MH 1.2 V 25000mAh ή 2,5Ah τις οποιες με καταλληλη διαταξη και συνδεσμολογια θα επιχειρησω να δημιουργήσω 12 volt στα 5Ah και γιατι οχι και παραπανω στα 7,5 Αh που ειναι και η δικη σου μπαταρια περιπου,με το πλεονεκτημα ομως του χωρου πρωτα απο ολα και του βαρους κατα δευτερον που θα ειναι ελαφρύτερο.ετσι θα μπορει να κρυφτει οπουδηποτε στην κυψελη με την λογικη του φιλου του ιχνιλατη αν δεν κανω λαθος Βυρωνα τον λενε τον ανθρωπο και που ολος τυχαιος εμαθα απο τον πατερα του κολλητου μου οτι ειναι καλοι φιλοι και απο την περιοχη μου εδω στην Αθηνα ,οπου μας εχουν ταραξει στην κλεψια τον τελευταιο μηνα 3 περιστατικα!!! (οχι εμενα αλλα εχω φοβηθει πολυ και λεω οτι αν τυχει και πιασω κανεναν σε μενα το ορκιζομαι θα την πληρωσει για ολους τους αλλους)

    θα επανελθω μολις θα εχω νεα για το ενχειρημα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα συνάδερφε Τάσο.
    Καταρχήν μου αρέσουν όσοι επαγγελματίες φροντίζουν και αγωνιούν για την περιουσία τους και δεν την αφήνουν στο έλεος του κάθε επιτήδειου.
    Τώρα. Αυτό το θέμα με απασχόλησε πριν δύο χρόνια περίπου, και παράγγειλα δύο τύπους Gps από Αμερική. το ένα ακριβό περίπου 65 euro (με δυνατότητα να το παρακολουθείς καθ΄ όλη την διάρκεια της κίνησης του μέσω μίας πλατφόρμας GPRS που διαθέτει η εταιρία στους αγοραστές), και ένα φθηνότερο 25 euro το οποίο όμως δεν έχει ακρίβεια 500 μέτρα, σου δίνει τις συντεταγμένες με κωδικούς που βάζεις στον χάρτη εσύ, αλλά έχει δυνατότητα ακρόασης του χώρου.
    Μετά από δοκιμές και προβληματισμό μηνών διαπίστωσα τα κάτωθι.
    α) Με τον νόμο των πιθανοτήτων πρέπει να παγιδεύσεις τουλάχιστον 1 στις 5 κυψέλες.
    β) Αν βάλεις μπαταρία extra μέσα τότε αυξάνεται το βάρος και δυσκολεύει όχι μόνον στην μεταφορά, αλλά πονηρεύει και τον επίδοξο κλέφτη.
    γ)Η ακτινοβολία της sim αγριεύει το μελίσσι και ενώ δεν κόβει γόνο, εν τούτης μακροπρόθεσμα μπορεί να γίνει πολύ επιθετικό, όπως επίσης έχει πιθανότητα να εγκαταλείψει την φωλιά.
    δ)Η διαδικασία της φόρτισης αν υποθέσουμε ότι χρησιμοποιείς extra μπαταρίες είναι πολύ επίπονη, γιατί αν υποθέσουμε ότι παγιδεύεις (10 κυψέλες επί δύο μπαταρίες = 20 τεμάχια). Έστω και μία φορά τον μήνα να το κάνεις θα σπαταλήσεις 2 με τρείς ημέρες. Ειδικά δε αν τις βγάζεις από την κυψέλη και τις μεταφέρεις αλλού για φόρτιση, τότε άστα και βράστα.
    ε) το κόστος είναι σίγουρα απαγορευτικό.
    ζ) και ένα πολύ βασικό το οποίο μου το επισήμανε ένας ηλεκτρονικός και έχει δίκιο !!!............(δεν μπορώ όμως να το πώ στον αέρα) συγνώμη.
    Έτσι λοιπόν εγκατέλειψα αυτή την ιδέα και έφτιαξα έναν συναγερμό που παγιδεύει κάθε μία κυψέλη, έτσι ώστε όταν κάποιος την παραβιάσει (έστω να ανοίξει το καπάκι) χτυπά και με παίρνει τηλέφωνο στο κινητό μου. Μια κάμερα παίρνει Φώτο από το σημείο, και ο tracker των 26 euro ακούει τον χώρο. Και μία μπαταρία αυτοκινήτου 100 Ahr.
    Αν θές και κάτι καλύτερο, υπάρχει κάμερα που βλέπεις live τον χώρο (κόστος 5 eyro τα 100 τρίλεπτα) και μπορείς να μιλάς από το κινητό και να ακούγεται η ομιλία σου στο μελισσοκομείο (τιμή στην Ελλάδα από 250 έως 350).Η γνώμη μου είναι να λειτουργήσεις αποτρεπτικά στον επίδοξο κλέφτη και όχι να κυνηγάς τα μελίσσια από κοντά.
    Συγνώμη αν κούρασα και συγχαρητήρια και πάλι για την προσπάθεια σου.
    ΒΑΓΓΕΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Βαγγέλη.
      Πολύ καλή η σκέψη σου , και έχεις δίκιο για το θέμα με τις μπαταρίες όταν είναι πολλές. Σαν λύση στο θέμα αυτό πιστεύω ότι είναι πολύ καλύτερο αυτό που αναφέρει ο ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ στο μπλοκ του με το gps σε ύπνωση που μόνο όταν κουνηθεί αρχίζει να στέλνει sos και συντεταγμένες. Έτσι έχει μπαταρία για 5-6 μήνες και πολύ μικρό όγκο.
      Εγώ σκέφτομαι ένα gps ανά είκοσι μελίσσια και αν πάρει 5 ή 6 κυψέλες , μικρή η Ζημιά. Αν όμως πάρει 30 ή 40 κτλ τότε είναι καταστροφή και έχοντας πάρει και ένα gps θα μπορέσω να τα ξαναβρώ.Αυτό με την παραβίαση πως σε παίρνει τηλέφωνο είναι εύκολο?

      Πάντως με ενδιαφέρει αυτό με κάμερα live αν μπορείς στείλε μου την διεύθυνση. Ευχαριστώ

      Διαγραφή
  16. πολύ καλό!! διευθυνση καταστηματος???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η διευθυνση ειναι στο κείμενο πιο πάνω με κοκκινα γράμματα

      Διαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπερα!
    προσπαθω να φτιαξω μια βανιλιερα... μηπως μπορει καποιος να βοηθησει?
    ειδα οτι εχει μια αναρτηση στην σελιδα, απο αναζητηση, αλλα δεν βλεπω τελικα καποιο σχετικο αρθρο η καποιες εικονες.
    ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή