Απολαύστε καθαρό και ακατέργαστο μέλι που συλλέχθηκε από αυτοφυή φυτά και δένδρα της Ελληνικής φύσης. Κατά την διαδικασία εξαγωγής και συσκευασίας δεν εφαρμόζεται θέρμανση και κατά συνέπεια παραμένουν ανέπαφα όλα τα πολύτιμα συστατικά του όπως ένζυμα, μεταλλικές ουσίες, κόκκοι γύρης, ζάχαρα κτλ. Η περιεκτικότητα του σε νερό είναι κάτω από 17% και έτσι το μέλι μπορεί να διατηρηθεί για πολλά χρόνια ανέπαφο σε δροσερό ξηρό και σκοτεινό μέρος. Η κρυστάλλωση είναι φυσική ιδιότητα του μελιού και δεν προκαλεί καμία αλλαγή, τόσο στη βιολογική όσο και στη θρεπτική αξία του.Ο χρόνος που θα συμβεί εξαρτάται από την αναλογία των φυσικών ζαχάρων που περιέχει το κάθε μέλι. Μπορούμε να το επαναφέρουμε στην υγρή του μορφή κρατώντας ανέπαφα όλα τα χαρακτηριστικά του αν το θερμάνουμε σε μπεν μαρί με θερμοκρασία νερού 40 έως 45 βαθμούς. Για οτιδήποτε πληροφορίες θέλετε στα τηλέφωνα 2310 763951 & 6974 32 18 15 .

21 Οκτ 2013

Ο πολύκομπος βρέχει


Ο πολύκομπος αυτή την εποχή έχει κλέψει την Παράσταση που λένε . Πήγα για να σηκώσω τα μισά μελίσσια για να τα πάω στο πεύκο και μετά από αυτό που είδα δεν τα πείραξα .

Το πέταγμα τους σου έδινε την εντύπωση σμηνουργίας . Τα τελάρα μόλις τα πλάγιαζες έτρεχαν σαν βροχή τα μέλια και όσο από γύρη άφθονη σε δύο – τρία τελάρα. Ο γόνος από ξύλο σε ξύλο σε τρία ή τέσσερα πλαίσια.

Πιστεύω στη βδομάδα που έχουμε με καλοκαιρία μπροστά μας να σφραγίσουν για να τρυγήσω και να προλάβω και το πεύκο με καλό καιρό . Ίδωμεν ._


11 σχόλια:

  1. Τάσο εύχομαι τα καλύτερα!
    Σε αντίθεση με εσένα τα δικά μου πεινάνε και αυτό το δείχνει τα άδεια πλαίσια από νέκταρ και οι λεηλασίες που εκδηλώθηκαν μέχρι τώρα!
    Ο πολυκομπος μας ξεγέλασε εδώ στο χωρίο μου παρολου που ανθίζει και μοσχοβολάει από το οποίο δεν περιμέναμε να πάρουμε μέλια αλλά μια απλή συντήρηση για να μπούνε τα μελίσσια όμορφα και ωραία στην μάχη του χειμώνα.
    Αν μου επιτρέπεις σε ποια περιοχή τα έχεις(δεν θέλω να μου πεις ακριβή τοποθεσία για ευνόητους λόγους)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τάσο θα πάρεις μαύρο μέλι με πολύ ιδιαίτερη γεύση.
    Καλό τρύγο να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΚΑΣΤΑΝΑ ? ΠΑΡΕ ΤΗΛΕΦΟΝΟ .ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΑΝΘΟΦΥΤΟ ΣΩΤΗΠΟΓΛΟΥ 6942488109

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλή επιτυχία γίγαντα! (οι αγαθοί άνθρωποι έχουν επιτυχία,βλέπω τον φίλο με τι επιφύλαξη σε ρωτάει για την περιοχή.....και με τι αγάπη-τσαμπουκά του απαντάς...)
    γεια σου αδελφέ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γειά σου Ευάγγελε. Σήμερα ήμουν με τον Φόρη και τον BEEBBC στα πεύκα και κάναμε προβλέψεις. Μαθαινω πάει δυνατα στην Ευβοια. Εδώ μια κλαίει μια γελάει.

      Διαγραφή
  5. για σου τασο . εγω τα δικα μου τα ειχα διπλα σου στο χιλιομετρο και χμμμ τιποτα το ειδιετερο. ασπρο . ΥΓ. λες να ειμαι τοσο ατυχος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή