Απολαύστε καθαρό και ακατέργαστο μέλι που συλλέχθηκε από αυτοφυή φυτά και δένδρα της Ελληνικής φύσης. Κατά την διαδικασία εξαγωγής και συσκευασίας δεν εφαρμόζεται θέρμανση και κατά συνέπεια παραμένουν ανέπαφα όλα τα πολύτιμα συστατικά του όπως ένζυμα, μεταλλικές ουσίες, κόκκοι γύρης, ζάχαρα κτλ. Η περιεκτικότητα του σε νερό είναι κάτω από 17% και έτσι το μέλι μπορεί να διατηρηθεί για πολλά χρόνια ανέπαφο σε δροσερό ξηρό και σκοτεινό μέρος. Η κρυστάλλωση είναι φυσική ιδιότητα του μελιού και δεν προκαλεί καμία αλλαγή, τόσο στη βιολογική όσο και στη θρεπτική αξία του.Ο χρόνος που θα συμβεί εξαρτάται από την αναλογία των φυσικών ζαχάρων που περιέχει το κάθε μέλι. Μπορούμε να το επαναφέρουμε στην υγρή του μορφή κρατώντας ανέπαφα όλα τα χαρακτηριστικά του αν το θερμάνουμε σε μπεν μαρί με θερμοκρασία νερού 40 έως 45 βαθμούς. Για οτιδήποτε πληροφορίες θέλετε στα τηλέφωνα 2310 763951 & 6974 32 18 15 .

24 Οκτ 2009

Η ΣΟΥΣΟΥΡΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Πρώτη φορά που πηγαίνω τα μελίσσια μου σε τόσο ανθισμένη σουσούρα και έχουν μπλοκάρει το γόνο με γύρη. Ο γόνος είναι στα 4 ή 5 ή 6 τελάρα με πολύ γύρη ανάμεσα του. Ο πληθυσμός είναι στα 6 ή 7 τελάρα αντίστοιχα. Αρχές Σεπτέμβρη πριν τον τρύγο στο ίδιο μέρος ήταν 10 τελάρα.
Περιμένω να δω πως θα εξελιχθούν αυτά τα μελίσσια σε σύγκριση με τα εφταράκια που δεν τα μετέφερα στα πεύκα και όμως είχαν περισσότερο στρατό και γόνο την ίδια στιγμή με αυτά στην σουσούρα . Βέβαια τα εφταράκια δεν τρυγήθηκαν διότι δεν μπόρεσαν να σφραγίσουν μέλια και έτσι θα μπουν στο χειμώνα με ότι αποθήκευσαν στον κάμπο.

4 σχόλια:

  1. dear Thasos Achthis,scenery is looklıke perfect I hope you will be get more honey in future time,best wishes and regards.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tασο πολυ ωραιο φυτο,αλλα λιγα μελια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίο κλαρί αλλά το χάλασε γρήγορα .Λίγο το δουλέψαν[λίγες μέρες].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τασο πολυ ωραια,καλο χειμωνα και καλη μελισσοκομικη χρονια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή