Απολαύστε καθαρό και ακατέργαστο μέλι που συλλέχθηκε από αυτοφυή φυτά και δένδρα της Ελληνικής φύσης. Κατά την διαδικασία εξαγωγής και συσκευασίας δεν εφαρμόζεται θέρμανση και κατά συνέπεια παραμένουν ανέπαφα όλα τα πολύτιμα συστατικά του όπως ένζυμα, μεταλλικές ουσίες, κόκκοι γύρης, ζάχαρα κτλ. Η περιεκτικότητα του σε νερό είναι κάτω από 17% και έτσι το μέλι μπορεί να διατηρηθεί για πολλά χρόνια ανέπαφο σε δροσερό ξηρό και σκοτεινό μέρος. Η κρυστάλλωση είναι φυσική ιδιότητα του μελιού και δεν προκαλεί καμία αλλαγή, τόσο στη βιολογική όσο και στη θρεπτική αξία του.Ο χρόνος που θα συμβεί εξαρτάται από την αναλογία των φυσικών ζαχάρων που περιέχει το κάθε μέλι. Μπορούμε να το επαναφέρουμε στην υγρή του μορφή κρατώντας ανέπαφα όλα τα χαρακτηριστικά του αν το θερμάνουμε σε μπεν μαρί με θερμοκρασία νερού 40 έως 45 βαθμούς. Για οτιδήποτε πληροφορίες θέλετε στα τηλέφωνα 2310 763951 & 6974 32 18 15 .

30 Μαΐ 2010

μικρά τελάρα


Σε δύο μελίσσια που συνεχώς έχτιζαν στα καπάκια έβαλα από ένα μισό πάτωμα με πέντε τελαράκια με φύλλα για να χτίσουν εκεί. Σε δέκα ημέρες που τα άνοιξα όχι μόνο δεν έπιασαν τα κεριά αλλά το ένα έχτισε γλώσσα πάνω στα τελάρα του κάτω πατώματος. Επειδή πρώτη φορά έβαλα μικρά τελάρα ρωτώ αν τα χτίζουν στο πάνω πάτωμα ή χρειάζεται να τα βάλω κοντά στο γόνο να τα ξεκινήσουν πρώτα ?

2 σχόλια:

  1. Tασο πρώτη φορά κι εγώ φέτος χρησιμοποίησα μισά πατώματα και είχα το ίδιο πρόβλημα. Σκέφτηκα λοιπόν και έβαλα δύο πλαίσια μεγάλου μεγέθους να κρέμονται απο το μισοπάτωμα έως το κανονικό , στις θέσεις 3 και 7 . Τα πλαίσια αυτά είχαν γόνο, οι μέλισσες τα αγκάλιασαν και έχτισαν τα διπλανά τους, αυτό ήταν σε λίγο τα έχτισαν όλα σχεδόν . Δεν γέννησε εκεί η βασίλισσα παρα μόνο όταν έβαλα και δεύτερο μισό πάτωμα.
    Τα πλαίσια που είχα βάλει αρχικά να κρέμονται απο το μισοπάτωμα δεν ακουμπούσαν στην βάση της κυψέλης και οι μέλισσες έχτισαν σε αυτά κερύθρα με κηφηνοκελίά που αργότερα κατέστρεψα ( και έλεγχος βαρρόα), θελω να αναφέρθώ σχετικά με αυτή την εμπειρία μου σε μιά αναρτησή μου στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τάσο τα χτίζουν μια χαρά αρκεί το μικρό πάτωμα να είναι γεμάτο από τελάρα οπότε αναγκαστικά θα τα "πιάσουν".Μόλις τα πιάσουν η ταχύτητα που τα χτίζουν είναι αξιοπρόσεκτη και αν έχει έξω νέκταρ τα γεμίζουν και τα σφραγίζουν στο πι και φι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή