Απολαύστε καθαρό και ακατέργαστο μέλι που συλλέχθηκε από αυτοφυή φυτά και δένδρα της Ελληνικής φύσης. Κατά την διαδικασία εξαγωγής και συσκευασίας δεν εφαρμόζεται θέρμανση και κατά συνέπεια παραμένουν ανέπαφα όλα τα πολύτιμα συστατικά του όπως ένζυμα, μεταλλικές ουσίες, κόκκοι γύρης, ζάχαρα κτλ. Η περιεκτικότητα του σε νερό είναι κάτω από 17% και έτσι το μέλι μπορεί να διατηρηθεί για πολλά χρόνια ανέπαφο σε δροσερό ξηρό και σκοτεινό μέρος. Η κρυστάλλωση είναι φυσική ιδιότητα του μελιού και δεν προκαλεί καμία αλλαγή, τόσο στη βιολογική όσο και στη θρεπτική αξία του.Ο χρόνος που θα συμβεί εξαρτάται από την αναλογία των φυσικών ζαχάρων που περιέχει το κάθε μέλι. Μπορούμε να το επαναφέρουμε στην υγρή του μορφή κρατώντας ανέπαφα όλα τα χαρακτηριστικά του αν το θερμάνουμε σε μπεν μαρί με θερμοκρασία νερού 40 έως 45 βαθμούς. Για οτιδήποτε πληροφορίες θέλετε στα τηλέφωνα 2310 763951 & 6974 32 18 15 .

5 Μαΐ 2010

υπάρχει εξήγηση?

1) Την Τετάρτη το πρωί μόλις έφτασα στο μελισσοκομείο μου είδα να βγαίνει ένας αφέσμος. Πήρα γρήγορα ένα εξαράκι από φελιζόλ που είχα μαζί μου και αφού έβαλα το δόλωμα το άφησα πάνω σε ένα πουρνάρι. Σε λίγο όλο το μελισσάκι κατευθύνθηκε εκεί. Μέχρι να ντυθώ και να ξεκινήσω ήταν όλο μέσα. Μετά από μια ώρα το κατέβασα σε νέα θέση και το απόγευμα που πήγα να το δω είχε φύγει. Δεν το περίμενα οπότε και απόρησα,υπάρχει εξήγηση? Άλλες φορές δεν έχει συμβεί 2) Σε παραφυάδα με 7 τελάρα από τα οποία τα δυο άχτιστα γέμισε το καπάκι με γλώσσες και μέλι ενώ τα κεριά τα μισό έχτισε .Μήπως το εσωτερικό καπάκι είναι καλύτερο από το κενό που έχουμε τώρα και που βοηθάει μόνο στις μετακινήσεις . Σκέφτομαι να βάλω κερόπανα από πάνω και το καλοκαίρι.

2 σχόλια:

  1. 1)Εχει τυχει ξανα αυτο σε πολλους γνωστους μου.Ισως δεν τους αρεσε το φελιζολ !
    Μπορει και η θεση(εστω και προσωρινη) της κυψελης.
    2)Εχει τυχει σε εμενα προσωπικα.Περυσι συγκεκριμενα ενω ειχα αρκετα ακτιστα,τα εκτισε στα μισα και μετα εφτιαξε πιττες παραδιπλα(στο κενο-στο 3ο πατωμα ηταν 5 πλαισια).Αυτα ειναι τα περιεργα των μελισσων.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. άλλη φορά να βάζεις ένα τελάρο ανοιχτό γόννο στην κυψέλη για να κάθεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή