Απολαύστε καθαρό και ακατέργαστο μέλι που συλλέχθηκε από αυτοφυή φυτά και δένδρα της Ελληνικής φύσης. Κατά την διαδικασία εξαγωγής και συσκευασίας δεν εφαρμόζεται θέρμανση και κατά συνέπεια παραμένουν ανέπαφα όλα τα πολύτιμα συστατικά του όπως ένζυμα, μεταλλικές ουσίες, κόκκοι γύρης, ζάχαρα κτλ. Η περιεκτικότητα του σε νερό είναι κάτω από 17% και έτσι το μέλι μπορεί να διατηρηθεί για πολλά χρόνια ανέπαφο σε δροσερό ξηρό και σκοτεινό μέρος. Η κρυστάλλωση είναι φυσική ιδιότητα του μελιού και δεν προκαλεί καμία αλλαγή, τόσο στη βιολογική όσο και στη θρεπτική αξία του.Ο χρόνος που θα συμβεί εξαρτάται από την αναλογία των φυσικών ζαχάρων που περιέχει το κάθε μέλι. Μπορούμε να το επαναφέρουμε στην υγρή του μορφή κρατώντας ανέπαφα όλα τα χαρακτηριστικά του αν το θερμάνουμε σε μπεν μαρί με θερμοκρασία νερού 40 έως 45 βαθμούς. Για οτιδήποτε πληροφορίες θέλετε στα τηλέφωνα 2310 763951 & 6974 32 18 15 .

10 Δεκ 2010

ΟΞΑΛΙΚΟ ΟΞΥ (προσοχή στην πηγή που σκύβουμε να πιούμε )

Αυτόν τον μήνα συνήθως κάνουμε εφαρμογή το Οξαλικό οξύ για βιολογική καταπολέμηση της βαρρόα και σε πολλές αναρτήσεις φίλων βλέπω να έχουν αναφερθεί σε δοσολογίες και καθαρότητες και συμβουλές.
Χρησιμοποιώ αυτή την μέθοδο από το 2004 όταν την άκουσα σε ένα σεμινάριο από τον κ. Παπά εκδότη της Μελισσοκομικής Επιθεώρησης ο οποίος είχε αναφέρει ότι την χρησιμοποίησε τα προηγούμενα έξι χρόνια με επιτυχία και κάνοντας σχετική σύγκριση με την δοσολογία .
Αναρωτιέμαι οι φίλοι που αναφέρουν δοσολογίες έχουν κάνει κάποιο χρονικό διάστημα παρατηρήσεις και κατόπιν να βγάλουν τα γραμμάρια ή αναφέρουν ότι διαβάζουν δεξιά και αριστερά .
Και αν αυτά προέρχονται από κάποια έγκυρη πηγή (ερευνητικό κέντρο , γεωπόνο , κτηνίατρο ,πανεπιστήμιο κτλ ) τότε ας αναφέρουν από πού το είδαν
Αν πάλι είναι προσωπικές γνώσεις που αποχτήθηκαν με τα χρόνια ας το γράψουν για να ξέρουμε από πού βγήκε η δοσολογία.
Προσωπικά τόσα χρόνια δεν έχω κανένα πρόβλημα έτσι όπως το εφαρμόζω αλλά δεν το αναφέρω διότι δεν μπορώ να υποδείξω κάτι που άλλος το έψαξε και μελετώντας το έξι χρόνια έβγαλε συμπεράσματα ωφέλιμα για την μελισσοκομία και τα έδωσε στους μελισσοκόμους μέσα από περιοδικό , σεμινάρια , κτλ.
Ας είμαστε προσεκτικοί στις αναρτήσεις μας

10 σχόλια:

  1. Σωστός ο Τάσος.
    Συμφωνώ
    Εχουν χαθεί πολλά μελίσσια έτσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Τάσο εγώ δεν συμφωνώ καθόλου.
    Έχω κάνει εκτενή αναφορά για την δοσολογία, μιλώντας αποκλειστικά με τους ίδιους τους ερευνητές της χώρας μας.
    Ευγενικά μου έδωσαν τις δοσολογίες που γράφω, με την επιφύλαξη να κρατηθεί η ανωνυμία τους.
    Ο λόγος που πρέπει να κρατηθεί η ανωνυμία είναι απλός Τάσο και Φώτη.
    Το Οξαλικό οξύ αν και βιολογικό σκεύασμα, δεν έχει πάρει έγκριση για να χρησιμοποιείται στην Ελληνική μελισσοκομία ακόμα.
    Από την στιγμή που δεν πείρε λοιπόν έγκριση οι ερευνητές δεν μπορούν να μιλάνε γι αυτό δημόσια.
    Να ξέρετε ότι ποτέ δεν θα έδινα δοσολογία, αν πρώτα δεν μιλούσα με τους κορυφαίους επιστήμονες της Ελλάδας.
    Ο κύριος Παπάς πχ, δεν είναι ερευνητής, μπορεί να πει ότι θέλει.
    Εγώ γράφω αυτά που μου λένε οι επιστήμονες, αλλά σέβομαι την επιθυμία τους να μη γράψω όνομα.
    Να είστε βέβαιοι λοιπόν ότι ότι γράφεται τουλάχιστον στο δικό μου Blog για δοσολογίες είναι πολύ καλά τσεκαρισμένο, και δεν βασίζεται σε γραφόμενα δεξιά η αριστερά αλλά βασίζεται στους μεγαλύτερους επιστήμονες που διαθέτει ο κλάδος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φίλε Βασίλη στην παρακάτω διεύθυνση επώνυμα γράφει για το Οξαλικό οξύ και μάλιστα από το Ινστιτούτο Μελισσοκομίας ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε

    http://www.melinet.gr/item/Oxalic.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αιτιολόγηση σου Βασίλη δέν είναι σωστή κατ'εμένα.
    Οι ερεύνητες επιστήμονες πάνε μπροστά,ψάχνουν ,δοκιμάζουν και δημοσιεύουν αποτελέσματα.
    Αν το "σκευασμα" πάρει η όχι άδεια είναι μία άλλη ιστορία.
    Ξέρουμε και φανταζόμαστε τους λόγους που συμβαίνουν αυτά.
    Ομως το αποτέλεσμα της έρευνας είναι γνώση που μοιράζεται.
    Εξ'άλλου οι έρευνες για αυτό γίνονται και για αυτό δημοσιεύονται.
    Ετσι η αναφορά "να κρατηθεί ανωνυμία" φαίνεται άστοχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γράφει ότι πειραματίστηκε Τάσο, δεν το προτείνει σε κανέναν όμως για χρηση.
    Είναι άδικο βρε παιδιά την ώρα που οι Έλληνες μελισσοκόμοι ξοδεύουν τεράστια ποσά για την βαρρόα, εγώ να έχω οδηγίες από επιστήμονες για ένα φτηνό σκεύασμα και οι ίδιοι οι μελισσοκόμοι να αμφισβητούν τα λεγόμενα μου και να προκαλείται σύγχυση.
    Αφού δημοσιεύω την επιστολή που μου έστειλε ο ερευνητής και βλέπετε τι λέει ο ίδιος, μην κολλάτε στο όνομα.
    Δεν μπορούν να μιλήσουν ξαναλέω γιατί δεν έχει έγκριση το οξαλικό οξύ στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συνάδελφοι δεν θέλω να αμφισβητείτε τα λεγόμενα μου.
    Παραθέτω πιο κάτω μέρος της προσωπικής επιστολής που έλαβα προκειμένου να πειστείτε ότι έτσι έχουν τα πράγματα.
    Σκοπός μου, είναι να βοηθήσω την μελισσοκομία όσο μπορώ κι όπως μπορώ.
    Δεν θα έβγαζα ποτέ λάθος οδηγίες για ένα σκεύασμα αν υπήρχε περίπτωση να βλάψω έστω και μια μέλισσα.
    Θέλω να είστε σίγουροι ότι εγώ και ο MELISSOCOSMOS έχουμε σκοπό να βοηθήσουμε κι όχι να βλάψουμε τον κλάδο μας με όλες μας τις δυνάμεις και χωρίς κανένα μα κανένα όφελος οικονομικό, ατομικό η οτιδήποτε άλλο.

    Διαβάστε τι λέει.

    Αρχικά συγχαρητήρια για το blog.
    Κατά δεύτερον θα σας παρακαλούσα να σκεφτείται λίγο πριν ανεβάσεται την επιστολή μου αυτή στο blog επειδή το οξαλικό οξύ είναι στην ουσία παράνομο και η κάθε επίσημη αναφορά ενός κρατικού λειτουργού όπως εγώ σε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δικαστικές υποθέσεις . Ο σκοπός μου είναι να βοηθήσω τον κόσμο χωρίς να με κατηγορήσουν για παράνομη διακίνηση ουσιών!
    Σας παρακαλώ, τηλεφωνήστε μου πρώτα πριν απιφασίσετε να ανεβάσεται στο blog το σχετικό κείμενο με τις διευκρινήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βασίλη σε καμμία περίπτωση δέν θα αμφισβητούσα την αγθή σου προαίρεση η την εντιμότητα.
    Διαφωνώ στον συλλογισμό περι της έρευνας.
    Οι ερευνητές είναι άτομα "πολύ μπροστά" και σκέφτονται πράγματα "πρίν από μας για εμάς".
    Την έρευνα την δημοσιεύουν παίζοντας στην κυριολεξία την επιστημονική τους υπόσταση.
    Από αυτό βγαίνει ότι κάθε έρευνα πρίν βγεί προς τα έξω έχει "ψαχτεί" πολύ.
    Μπορεί (λόγω αδυναμίας,χρόνου που πιέζει η αλλου οποιουδήποτε παράγοντα) στην βιασύνη να δημοσιευτεί για να καταχωρηθεί ως δική του ,να παρουσιαστεί ημιτελής.
    Αυτό δέν έχει καμμία σημασία.
    Μπορεί να συνεχίσει αυτός η όποιος άλλος θέλει.
    Ετσι παράγεται γνώση.
    Ενας και μοναδικός λόγος υπάρχει να μή θέλεις δημοσιοποίηση.
    Είναι η κατοχύρωσή τις πρώτα για επαγγελματικούς λόγους .
    Βέβαια ζούμε στην Ελλάδα μας με τα τόσα παράδοξα.
    Αλλά να μυνήσεις ερευνητή για καποια έρευνα δεν το νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φώτη εδώ συμφωνώ κι εγώ μαζί σου.
    Οι ερευνητές πρέπει να προτάσσουν τα στήθη τους στα προβλήματα του κλάδου.
    Τι κι αν κάνουν έρευνα, αφού δεν μιλάνε δημόσια να μάθει ο κόσμος είναι σαν να μην κάνουν καθόλου.
    Πρέπει να πρωτοστατήσουν για να πάρει άδεια το οξαλικό οξύ, το μυρμηγκικο οξύ και η θυμόλη, γιατί είναι φιλικά, οικολογικά σκευάσματα και θα μας βοηθήσουν πολύ.
    Δυστυχώς εμείς οι μελισσοκόμοι δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα γι αυτό.
    Μόνο να πιέζουμε τις καταστάσεις μπορούμε.
    Όταν μάθω για πιο λόγο δεν έχει πάρει έγκριση το οξαλικό οξύ θα σας ενημερώσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τώρα που συμφωνήσαμε σε αυτό ,θα σου πώ εγώ γιατί δεν παίρνει άδεια.
    Διότι αγόρασα από Αλβανία ξυλάκια εμποτισμένα σε φάρμακο κατά της βαρρόα αντί 25 € το κουτί.
    Η ίδια συσκευασία στην ίδια ποσότητα,της ίδιας εταιρείας εδώ πουλιέται 49 € το κουτί.
    ΠΟΣΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΟΞΑΛΙΚΟ ?
    Κατάλαβες Βασίλη ?
    Εγώ ο απλός Φώτης μπορω και το λέω.
    Αν το πούν και αυτοί που εμπλέκονται περί το κύκλωμα της μελισσοκομίας ίσως κερδίσουμε την πρώτη μάχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το ξέρω Φώτη, αλλά δεν μπορώ να τους πείσω να μιλήσουν.
    Το ζητάω επίμονα καιρό τώρα από τους ερευνητές της χώρας μας.
    Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν μιλάνε όσο πρέπει, η τουλάχιστον δε λένε ανοιχτά τα πράγματα με το όνομα τους.
    Το οξαλικο κανει 5 ευρω και με ενα κιλο φτανει για 500 μελισσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή