Απολαύστε καθαρό και ακατέργαστο μέλι που συλλέχθηκε από αυτοφυή φυτά και δένδρα της Ελληνικής φύσης. Κατά την διαδικασία εξαγωγής και συσκευασίας δεν εφαρμόζεται θέρμανση και κατά συνέπεια παραμένουν ανέπαφα όλα τα πολύτιμα συστατικά του όπως ένζυμα, μεταλλικές ουσίες, κόκκοι γύρης, ζάχαρα κτλ. Η περιεκτικότητα του σε νερό είναι κάτω από 17% και έτσι το μέλι μπορεί να διατηρηθεί για πολλά χρόνια ανέπαφο σε δροσερό ξηρό και σκοτεινό μέρος. Η κρυστάλλωση είναι φυσική ιδιότητα του μελιού και δεν προκαλεί καμία αλλαγή, τόσο στη βιολογική όσο και στη θρεπτική αξία του.Ο χρόνος που θα συμβεί εξαρτάται από την αναλογία των φυσικών ζαχάρων που περιέχει το κάθε μέλι. Μπορούμε να το επαναφέρουμε στην υγρή του μορφή κρατώντας ανέπαφα όλα τα χαρακτηριστικά του αν το θερμάνουμε σε μπεν μαρί με θερμοκρασία νερού 40 έως 45 βαθμούς. Για οτιδήποτε πληροφορίες θέλετε στα τηλέφωνα 2310 763951 & 6974 32 18 15 .

11 Φεβ 2011

ΛΙΝΕΛΑΙΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Έβαλα το καζάνι και ξεκίνησα την διαδικασία βρασίματος . Μετά από 15 λεπτά η θερμοκρασία του λινελαίου έφτασε στους 120 + βαθμούς και αρχίσαμε το βάπτισμα .
Για 65 πατώματα , πάτους και καπάκια χρειάσθηκαν 60 λίτρα υλικού και το περισσότερο το έφαγαν οι πάτοι. Η εργασία αυτή ΜΑΣ πήρε τρεις μέρες από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το απόγευμα (10 λεπτά βρασίματος το κομμάτι ).

(λέω ΜΑΣ και αναφέρομαι στον γιο μου που πλέον αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την μελισσοκομία και το κουβάλημα στα βουνά και όχι με τα 500 ευρώ του βοηθού λογιστή και την ουρά στις εφορίες )
Και στο διάλειμμα να μην πάνε χαμένα τα ξυλοκάρβουνα είπαμε να κολατσίσουμε

9 σχόλια:

  1. Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στον υιό με την μελισσοκομική ενασχόληση!!!
    Καλά μέλια να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ φίλε Σπύρο.Ευχομαι και έγω να μας πάει καλά η φετινή χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεματα τα βαρελια και να τελειωνουν γρηγορα!!
    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ Η ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τάσο καλορίζικες γεμάτες δυνατές μέλισσες και πολλά μέλια. Καλή δύναμη για τον μικρό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την ίδια δουλειά έκανα κι εγώ πριν καμιά εικοσαριά μέρες. Σήμερα πήγα να ξεκινήσω το βάψιμο και με λύπη μου διαπίστωσα ότι στην Ελλάδα πείνα έχει πέσει και στα ποντίκια.... Ίσως το άρωμα του λινέλαιου τα έκαναν να τρελαθούν. Έφαγαν το ξύλο από μερικές κυψέλες!!!! Που να φανταστώ ότι αφήνοντας ανοιχτές τις πόρτες σε μια παλιά αποθήκη που χρησιμοποίησα για τις εργασίες μου προκειμένου να στεγνώσει καλά το λινέλαιο ότι θα είχα τέτοια προβλήματα. Τάσο για τη συνέχεια χρησιμοποιείς κατευθείαν λαδομπογιά ή κάτι άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου Νικηφόρε. Δεν σκέφτηκα τα ποντίκια πιστεύω να μην τις επισκέφτηκαν και σε μένα .
    Πρώτη φορά έκανα αυτήν την δουλειά με το λινέλαιο και λέω να βάλω αμέσως λαδομπογιά.
    Κάποιος φίλος μου είπε να περάσω πρώτα αστάρι αλλά το βρίσκω υπερβολή αφού έχουν ποτίσει με το λαδί.
    Πάντως όπως και να έχει πιστεύω οτι δεν υπάρχει πρόβλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τάσο καλορίζικες και με πολλά μέλια. Πάντως αν και έκανα πριν λίγες μέρες την ίδια δουλεία, ζήλεψα την φουφού με τα εδέσματα.Πάντα τέτοια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τάσο
    καλή μελισσοκομική χρονιά να έχεις.
    Όσο για τον υιό να του ευχηθώ καλό κουράγιο και όλα θα πάνε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή