Απολαύστε καθαρό και ακατέργαστο μέλι που συλλέχθηκε από αυτοφυή φυτά και δένδρα της Ελληνικής φύσης. Κατά την διαδικασία εξαγωγής και συσκευασίας δεν εφαρμόζεται θέρμανση και κατά συνέπεια παραμένουν ανέπαφα όλα τα πολύτιμα συστατικά του όπως ένζυμα, μεταλλικές ουσίες, κόκκοι γύρης, ζάχαρα κτλ. Η περιεκτικότητα του σε νερό είναι κάτω από 17% και έτσι το μέλι μπορεί να διατηρηθεί για πολλά χρόνια ανέπαφο σε δροσερό ξηρό και σκοτεινό μέρος. Η κρυστάλλωση είναι φυσική ιδιότητα του μελιού και δεν προκαλεί καμία αλλαγή, τόσο στη βιολογική όσο και στη θρεπτική αξία του.Ο χρόνος που θα συμβεί εξαρτάται από την αναλογία των φυσικών ζαχάρων που περιέχει το κάθε μέλι. Μπορούμε να το επαναφέρουμε στην υγρή του μορφή κρατώντας ανέπαφα όλα τα χαρακτηριστικά του αν το θερμάνουμε σε μπεν μαρί με θερμοκρασία νερού 40 έως 45 βαθμούς. Για οτιδήποτε πληροφορίες θέλετε στα τηλέφωνα 2310 763951 & 6974 32 18 15 .

29 Ιουν 2014

Τέλος η άδειες μπαταρίες στα GPS των κυψελών


Μετά από δυο χρόνια που χρησιμοποιώ τέσσερα gps tracker στα μελίσσια μου έχω αποκτήσει την εμπειρία για την λειτουργικότητα τους και γνωρίζω τα μειονεκτήματα που έχουν στην χρήση τους .



Το βασικότερο μειονέκτημα ήταν ο χρόνος που κρατούσε η μπαταρία τους          (7 Αh) και  που έπρεπε να την αλλάζω κάθε 15 μέρες.
Χάλασαν κάποιες μπαταρίες διότι περνούσαν οι μέρες και έπεφταν κάτω από 5 volt ,έτσι προσπαθούσα να τις αλλάζω πριν πέσει η τάση τους κάτω από 10,5 volt .
 
Αυτά όμως τέλειωσαν . Τέλος η άδειες μπαταρίες . Τέλος τα δύο λιγότερα τελάρα στο μελίσσι που είχε το gps . Τέλος ο εντοπισμός τους από κάποιο εξωτερικό  μηχάνημα. Τέλος το επιπλέον βάρος της μπαταρίας κτλ.
             Ο Παναγιώτης από την Θεσσαλονίκη  μου έδωσε να δοκιμάσω το αντικλεπτικό κυψελών 
                                                   << EPHIALTES >>
Μετά από δύο μήνες που  χρησιμοποίησα  τον εφιάλτη είδα την διαφορά από τα δικά μου.

--Tο μέγεθος είναι σαν σπιρτόκουτο

--Ενεργοποιείτε μόνο με συνεχή κίνηση πολλών δευτερόλεπτων

--Στέλνει μήνυμα στο κινητό μας αφού ενεργοποιηθεί και σταματά να στέλνει μόλις του απαντήσουμε ότι το είδαμε.

--Στην διάρκεια της διαδρομής είναι σε ετοιμότητα και μας στέλνει συντεταγμένες σε κάθε αναπάντητη κλήση που θα του κάνουμε .

--Μόλις τοποθετηθεί στην νέα του θέση και ηρεμήσει για μια ώρα τότε στέλνει τις συντεταγμένες και κλείνει .

--Ενεργοποιείται πάλι μετά από συνεχή κίνηση

--Σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί από άλλον λόγο και δεν μετακινείται από την θέση του, ξανακλείνει και έτσι δεν χρειάζεται να πάμε εμείς να το κλείσουμε.

--Η μπαταρία του  κρατάει με αυτόν τον τρόπο έως και Πέντε  μήνες . (στην συσκευασία υπάρχουν δυο μπαταρίες )

--Στην επιθεώρηση του μελισσιού δεν ενεργοποιείται

--Δεν ανιχνεύεται με σκάνερ διότι είναι σε μη λειτουργία

--Η τιμή του είναι 100 ευρώ.

 
 
Πιστεύω πως είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής από αυτά που βρήκα στην αγορά.
Διότι δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα. Μόνο τοποθετούμε την κάρτα sim για τα μηνύματα και την φορτισμένη μπαταρία του . Το ξαναθυμόμαστε όταν θα κάνουμε μεταφορά και θα ενεργοποιηθεί διότι δεν ξεχωρίζει τον κλέφτη από τον νοικοκύρη. Έτσι θα το τεστάρουμε και όταν θα το ξεφορτώσουμε θα κλείσει και τέλος. Σε τέσσερεις μεταφορές δούλεψε άψογα και η μπαταρία του μου έστειλε 90% ενέργεια ακόμη.
 
Το τηλ του Παναγιώτη είναι 6948 57 53 58  και το email του    karagiannisp@yahoo.gr  
 
 
 

 

13 σχόλια:

  1. Καλησπερα Τάσο.
    Αυτό το GPS χρησιμοποιώ και εγώ από την στιγμή που πήρα τα μελλίσια. Έχω 3 τεμάχια και είναι πολύ μικρά. Η τιμή τους πάντως δεν είναι 100€. Τα πήρα πολύ φθηνότερα από china.
    Τώρα για την μπαταρία που έχει την μαμίσια εμένα μου κρατάει περίπου 9 μέρες με ενεργοποιημένη την εντολή deep sleep όπου κλείνει GPS και GSM και ενεργοποείται με το sensor alarm.
    Για τρείς μήνες τώρα δεν ξέρω μήπως έχει αλλάξει μπαταρία? Είναι πάρα πολύ.
    Περισσότερα μπορεις να δεις εδώ http://pit-bee.blogspot.gr/2014/03/gps-tracker.html.

    Ελπίζω να μην μας φανεί ποτέ χρίσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασίλη εκεί είναι το θέμα .Ο χρόνος της μπαταρίας να είναι μεγάλος χωρίς να θέλει εξωτερική μπαταρία. Η τιμή του απλού είναι πολύ χαμηλότερη αλλά με τις μετατροπές ανεβαίνει.

      Διαγραφή
    2. Βασιλη θα μπορούσες να μου στείλεις το link από το gps tracker;

      Διαγραφή
  2. Kύριοι καλημέρα, Βασίλη μια χαρά τα λέει ο Τάσος. Κι εγώ σε άλλο gps που έχω πάρει απο Αθήνα (http://www.save-bees.com/) έχω την ίδια πατέντα (στο ίδιο κόστος των 100 ευρώ) Το σύστημα κλείνει όταν δεν υπάρχει κίνηση, με αποτέλεσμα να κρατά την μπαταρία για μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και επιπλέον Κώστα αυτη η συσκευη κλεινει αυτοματα και οχι με καποιο τηλεχηρισμο ή μαγνητες.ακομη και οταν ενεργοποιειται κατα λαθος δεν χρειαζεται να τρεχουμε να την κλεισουμε.

      Διαγραφή
    2. Αυτό είναι πολύ δελαστικό, γιατί η αλήθεια είναι οτι οι διακόπτες είναι λίγο μαρτύριο

      Διαγραφή
  3. Λογικά το παλικάρι μάλλον έκανε τροποποιηση στο λογισμικό. Τάσο της μαμας του μπαταρίες φοράει ή τις έχει αλλάξει?
    Το δικό μου έχει 3,7V 1000mAh.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι μπαταρίες είναι οι δικές του. Η Μεγάλη διάρκεια είναι διότι σβήνει μετά από μία ώρα που θα μείνει ακίνητο .

      Διαγραφή
  4. Συνάδελφοι πήρα 1 συσκευή από Κίνα και την πλήρωσα 53 ευρώ είναι το μοντέλο TRACKER 104Α δεν την έχω χρησιμοποιήσει ακόμη, άλλα το έχω ψάξει και βλέπω ότι ό χρόνος αναμονής τής μπαταρίας είναι 100 ώρες. Εδώ στην Ελλάδα ή συσκευή αυτή κοστίζει από 150 -- 250 ευρώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα σας
    http://integral.gr/shop/integral-gps/συσκευή-εντοπισμού-gps-bee-505/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.aliexpress.com/item/IPX7-Waterproof-Hibernating-Asset-Tracking-Device-GL505-GPS-tracker-powered-by-two-batteries/32611791642.html
      τι διαφορα εχει αυτη δηλαδη που εχει 75 δολαρια απο αυτη που λες οτι εχει 159 ευρο ολοι κοιταζουν να βγαλουν το ευκολο χρημα απο τις πλατες αθωων πολιτων ελληναραδες!!!!

      Διαγραφή
  6. Έχω το ίδιο GPS Tracker και εγώ, πράγματι κλείνει μόνο του όταν ρυθμιστεί να λειτουργεί ο αισθητήρας κραδασμών. Δυστυχώς και σε εμένα δεν κρατάει τόσες ημέρες (100) αλλά αν τοποθετήσω Κυριακή μια γεμάτη μπαταρία σε περίπου 10 ημέρες (την μεθεπόμενη Τρίτη ή Τετάρτη) λαμβάνω μήνυμα ότι η μπαταρία είναι στο 5%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θέλει κάρτα sim για να λειτουργήσει? Δηλαδή αν εχει κανείς 3 τεμάχια κάθε μήνα βάζει 10 ευρώ χρόνο ομιλίας σε κάθε ένα? Μπορείτε να με βοηθήσετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή