Απολαύστε καθαρό και ακατέργαστο μέλι που συλλέχθηκε από αυτοφυή φυτά και δένδρα της Ελληνικής φύσης. Κατά την διαδικασία εξαγωγής και συσκευασίας δεν εφαρμόζεται θέρμανση και κατά συνέπεια παραμένουν ανέπαφα όλα τα πολύτιμα συστατικά του όπως ένζυμα, μεταλλικές ουσίες, κόκκοι γύρης, ζάχαρα κτλ. Η περιεκτικότητα του σε νερό είναι κάτω από 17% και έτσι το μέλι μπορεί να διατηρηθεί για πολλά χρόνια ανέπαφο σε δροσερό ξηρό και σκοτεινό μέρος. Η κρυστάλλωση είναι φυσική ιδιότητα του μελιού και δεν προκαλεί καμία αλλαγή, τόσο στη βιολογική όσο και στη θρεπτική αξία του.Ο χρόνος που θα συμβεί εξαρτάται από την αναλογία των φυσικών ζαχάρων που περιέχει το κάθε μέλι. Μπορούμε να το επαναφέρουμε στην υγρή του μορφή κρατώντας ανέπαφα όλα τα χαρακτηριστικά του αν το θερμάνουμε σε μπεν μαρί με θερμοκρασία νερού 40 έως 45 βαθμούς. Για οτιδήποτε πληροφορίες θέλετε στα τηλέφωνα 2310 763951 & 6974 32 18 15 .

30 Σεπ 2014

7η ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 ...  10-11-12 Οκτωβρίου 2014
  Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Νομού Θεσσαλονίκης , ο μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Θεσσαλονίκης και το Ε΄ Δημοτικό Διαμέρισμα  σας προσκαλούν στη
ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΑΣ
που θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο του Πεδίου του Άρεως ( απέναντι από την ΕΡΤ 3) στις 10-11-12 Οκτωβρίου 2014
Το πρόγραμμα του τριημέρου περιλαμβάνει έκθεση με τα προϊόντα της μέλισσας , μέλι, γύρη, βασιλικό πολτό , πρόπολη, καλλυντικά από μέλι , ρακόμελο κ.α. όπως επίδειξη τρύγου και σχετικές ομιλίες από καθηγητές του Πανεπιστημίου . Στο χώρο της Γιορτής Μελιού ειδικοί Επιστήμονες από το ΑΠΘ θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για τα προϊόντα της μέλισσας και θα μοιραστούν ενημερωτικά φυλλάδια , συνταγές και λουκουμάδες με μέλι . Παράλληλα θα γίνουν προβολές ταινιών από την ζωή της μέλισσας, τα προϊόντα της και την προσφορά της στο οικοσύστημα και ειδικές παραστάσεις για παιδιά

3 σχόλια:

  1. Μαυρου Ολυμπια3 Οκτωβρίου 2014 - 4:36 π.μ.

    πρωτα ο θεος θα ειμαι εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σάββατο βράδυ μετά την γιορτή θα πάμε για ρετσίνα αλλά χωρίς τον Φόρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή