Απολαύστε καθαρό και ακατέργαστο μέλι που συλλέχθηκε από αυτοφυή φυτά και δένδρα της Ελληνικής φύσης. Κατά την διαδικασία εξαγωγής και συσκευασίας δεν εφαρμόζεται θέρμανση και κατά συνέπεια παραμένουν ανέπαφα όλα τα πολύτιμα συστατικά του όπως ένζυμα, μεταλλικές ουσίες, κόκκοι γύρης, ζάχαρα κτλ. Η περιεκτικότητα του σε νερό είναι κάτω από 17% και έτσι το μέλι μπορεί να διατηρηθεί για πολλά χρόνια ανέπαφο σε δροσερό ξηρό και σκοτεινό μέρος. Η κρυστάλλωση είναι φυσική ιδιότητα του μελιού και δεν προκαλεί καμία αλλαγή, τόσο στη βιολογική όσο και στη θρεπτική αξία του.Ο χρόνος που θα συμβεί εξαρτάται από την αναλογία των φυσικών ζαχάρων που περιέχει το κάθε μέλι. Μπορούμε να το επαναφέρουμε στην υγρή του μορφή κρατώντας ανέπαφα όλα τα χαρακτηριστικά του αν το θερμάνουμε σε μπεν μαρί με θερμοκρασία νερού 40 έως 45 βαθμούς. Για οτιδήποτε πληροφορίες θέλετε στα τηλέφωνα 2310 763951 & 6974 32 18 15 .

1 Μαρ 2009

ΜΥΡΙΣΕ ΚΑΠΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ !!!

Μύρισε καπνό ακόμη μια φορά μετά από πολύ καιρό που βγήκε από την κυκλοφορία, η ατμομηχανή της φωτογραφίας.
Μπορεί να σταμάτησε να μεταφέρει ανθρώπους, αλλά στο τελευταίο ταξίδι της από το πάρκινκ του μηχανοστασίου Θεσσαλονίκης, στο μουσείο του ΟΣΕ μετέφερε μαζί της και ένα μελισσάκι που βρήκε κατοικία μέσα σε ένα θάλαμο ατμού στο πλάι της ατμομηχανής .
Μαζί με τον φίλο μου Τάσο Κορδάτο (beebbc) πήγαμε να το βγάλουμε προκειμένου να δουλέψουν οι συντηρητές του μουσείου χωρίς να φοβούνται μετά από πρόσκληση του υπεύθυνου.

Αφού βρήκαμε την βασίλισσα και μαζί με τα κεριά που είχαν γόνο τοποθετήθηκαν σε κυψέλη την οποία αφήσαμε εκεί για να μαζευτούν και οι συλλέκτριες .


3 σχόλια:

  1. Καλως ηλθες δασκαλε στην παρεα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς σας βρήκα αλλά Δάσκαλος είναι μόνο ένας ο ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς ήρθες στην παρέα των Blog .... καλή επιτυχία στο blog σου ..γιατί στην μελισσοκομία τόσα χρόνια θα είναι σίγουρη ...περιμένουμε να μας περάσεις τις γνώσεις σου από εδώ μέσα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή