Απολαύστε καθαρό και ακατέργαστο μέλι που συλλέχθηκε από αυτοφυή φυτά και δένδρα της Ελληνικής φύσης. Κατά την διαδικασία εξαγωγής και συσκευασίας δεν εφαρμόζεται θέρμανση και κατά συνέπεια παραμένουν ανέπαφα όλα τα πολύτιμα συστατικά του όπως ένζυμα, μεταλλικές ουσίες, κόκκοι γύρης, ζάχαρα κτλ. Η περιεκτικότητα του σε νερό είναι κάτω από 17% και έτσι το μέλι μπορεί να διατηρηθεί για πολλά χρόνια ανέπαφο σε δροσερό ξηρό και σκοτεινό μέρος. Η κρυστάλλωση είναι φυσική ιδιότητα του μελιού και δεν προκαλεί καμία αλλαγή, τόσο στη βιολογική όσο και στη θρεπτική αξία του.Ο χρόνος που θα συμβεί εξαρτάται από την αναλογία των φυσικών ζαχάρων που περιέχει το κάθε μέλι. Μπορούμε να το επαναφέρουμε στην υγρή του μορφή κρατώντας ανέπαφα όλα τα χαρακτηριστικά του αν το θερμάνουμε σε μπεν μαρί με θερμοκρασία νερού 40 έως 45 βαθμούς. Για οτιδήποτε πληροφορίες θέλετε στα τηλέφωνα 2310 763951 & 6974 32 18 15 .

30 Οκτ 2014

ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΚΥΨΕΛΗ

Κάθε χρόνο όλο και κάποιος αφεσμός θα πιάσει στο μουσείο του ΟΣΕ και θα ανέβει στην ατμομηχανή για να κάνει το ταξιδάκι του ।
Το 2009 αφού προσπαθήσαμε να ξεσκουριάσουμε τις παλιές βίδες από το καπάκι που είχε χωθεί, το βάλαμε σε κυψέλη.
Το 2010 όμως μέχρι να πάω να το μαζέψω αυτό τρύπωσε στην νέα του θέση για να ταξιδέψει και από ότι βλέπω θα μείνει για καιρό εκεί αφού δεν ανοίγει το σημείο που μπήκε. Μάλλον θα το κάνει το πολυπόθητο ταξίδι του αν δεν λιώσει από την θερμοκρασία του καλοκαιριού.


30-10-2014
Τελικά δεν έπαθε τίποτα τόσο καιρό και συνέχισε να ζει μέσα στην παλιά ατμομηχανή.
Μας κάλεσε ο υπεύθυνος του Σιδηροδρομικού Μουσείου και μας ζήτησε αν μπορούμε να το βγάλουμε και να το βάλουμε σε κυψέλη για να το έχει σαν μασκότ του μουσείου.
Επειδή δεν μπορούσε να ανοιχθεί ο χώρος που έχτισε την φωλιά του αποφασίσαμε να πάρουμε μόνο τον εργατικό πληθυσμό του και έτσι βάλαμε μια μικρή κυψέλη με παραφυάδα κοντά στην τρύπα εισόδου και τοποθετήσαμε συρμάτινο χωνί στην είσοδο της ατμομηχανής.
Μετά από ένα μήνα πιστεύω ότι θα έχει τελείωση η μετάγγιση και θα το τοποθετήσουμε σε κανονική κυψέλη.
Αποδείχτηκε πάντως ότι και μέσα σε σιδερένια φωλιά έζησε σχεδόν τέσσερα χρόνια .

2 σχόλια:

  1. Τάσο πες του πως λάθος τραίνο πήρε και πως δεν θα πάει πουθενά μπας και βγει μόνο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Θεοδόση. Προσπαθούσε να του το πει ο Κορδάτος (BEEBBC) και τον τράβηξα φώτο αλλά μάλλον άδικος κόπος.

      Διαγραφή