Απολαύστε καθαρό και ακατέργαστο μέλι που συλλέχθηκε από αυτοφυή φυτά και δένδρα της Ελληνικής φύσης. Κατά την διαδικασία εξαγωγής και συσκευασίας δεν εφαρμόζεται θέρμανση και κατά συνέπεια παραμένουν ανέπαφα όλα τα πολύτιμα συστατικά του όπως ένζυμα, μεταλλικές ουσίες, κόκκοι γύρης, ζάχαρα κτλ. Η περιεκτικότητα του σε νερό είναι κάτω από 17% και έτσι το μέλι μπορεί να διατηρηθεί για πολλά χρόνια ανέπαφο σε δροσερό ξηρό και σκοτεινό μέρος. Η κρυστάλλωση είναι φυσική ιδιότητα του μελιού και δεν προκαλεί καμία αλλαγή, τόσο στη βιολογική όσο και στη θρεπτική αξία του.Ο χρόνος που θα συμβεί εξαρτάται από την αναλογία των φυσικών ζαχάρων που περιέχει το κάθε μέλι. Μπορούμε να το επαναφέρουμε στην υγρή του μορφή κρατώντας ανέπαφα όλα τα χαρακτηριστικά του αν το θερμάνουμε σε μπεν μαρί με θερμοκρασία νερού 40 έως 45 βαθμούς. Για οτιδήποτε πληροφορίες θέλετε στα τηλέφωνα 2310 763951 & 6974 32 18 15 .

23 Νοε 2016

Κατασκευή κυψέλης TOP-BAR

Κατασκευή κυψέλης TOP-BAR από ένα φίλο ερασιτέχνη μελισσοκόμο πολύ μερακλή. Τα υλικά είναι όλα ανακυκλώσιμα εκτός από το βερνίκι που είναι αγορασμένο.
Την Παρασκευή του ανέφερα για την κυψέλη αυτή και την Δευτέρα με φώναξε να την δω έτοιμη.
Μπράβο σου Κώστα !!!

 Το βασικό χόμπι του Κώστα είναι οι πτήσεις με ελαφριά αεροσκάφη και έτσι στην σανίδα προσγείωσης των μελισσών ζωγράφισε αυτό που βλέπει ο ίδιος όταν προσεγγίζει τον διάδρομο για προσγείωση !!!!3 σχόλια:

  1. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τις σκεπάσει!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε αυτή τη κασέλα μπαίνουν μέλισσες?Αν το δείς βράδυ θα σου φύγουν οι μασέλες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτο το φερετρο τη σχεση εχη με τησ μελισσεσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή