Απολαύστε καθαρό και ακατέργαστο μέλι που συλλέχθηκε από αυτοφυή φυτά και δένδρα της Ελληνικής φύσης. Κατά την διαδικασία εξαγωγής και συσκευασίας δεν εφαρμόζεται θέρμανση και κατά συνέπεια παραμένουν ανέπαφα όλα τα πολύτιμα συστατικά του όπως ένζυμα, μεταλλικές ουσίες, κόκκοι γύρης, ζάχαρα κτλ. Η περιεκτικότητα του σε νερό είναι κάτω από 17% και έτσι το μέλι μπορεί να διατηρηθεί για πολλά χρόνια ανέπαφο σε δροσερό ξηρό και σκοτεινό μέρος. Η κρυστάλλωση είναι φυσική ιδιότητα του μελιού και δεν προκαλεί καμία αλλαγή, τόσο στη βιολογική όσο και στη θρεπτική αξία του.Ο χρόνος που θα συμβεί εξαρτάται από την αναλογία των φυσικών ζαχάρων που περιέχει το κάθε μέλι. Μπορούμε να το επαναφέρουμε στην υγρή του μορφή κρατώντας ανέπαφα όλα τα χαρακτηριστικά του αν το θερμάνουμε σε μπεν μαρί με θερμοκρασία νερού 40 έως 45 βαθμούς. Για οτιδήποτε πληροφορίες θέλετε στα τηλέφωνα 2310 763951 & 6974 32 18 15 .

12 Μαρ 2010

Mελισσοκομική αξία του πουρναριού




Σήμερα Παρασκευή πήγα στα μελίσσια για έλεγχο και τοποθέτηση του τελευταίου ζαχαροζύμαρου. Ο γόνος έχει απλωθεί σε πέντε τελάρα και οι μέλισσες κουβαλούσαν άφθονη γύρη. Είδα επίσης και φρέσκο νέκταρ .
Εκείνο που με ενθουσίασε όμως ήταν ένα έντονο βουητό που ερχόταν από τα διπλανά πουρνάρια που είναι άφθονα στην περιοχή και δεν ήξερα ότι τα πατάνε οι μέλισσες και μάλιστα με έντονη βοή (μάλλον από ευχαρίστηση) αφού είχαν μια πολύ λεπτή και ωραία μυρωδιά . Δεν γνωρίζω την μελισσοκομική αξία του πουρναριού αλλά αφού το επισκέπτονται οι μέλισσες όλο και κάτι θα παίρνουν.

3 σχόλια:

  1. Κυριε Τασο καλησπερα.
    πιστευω οτι δεν υπαρχει φυτο τελειως αδιαφορο μελισσοκομικα.καπιοα μικρη ποσοτητα γυρης,νεκταρ η μελιτωματος ολα τα φυτα εχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ γύρη αλλά μια δυο μέρες κρατά ο ανθός δεν έχει διάρκεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή